Homsest hakatakse töötutele koolituskaarte andma

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpakkumised tööturuametis.
Tööpakkumised tööturuametis. Foto: Margus Ansu.

Esmaspäeval käivitub nn koolituskaardi pilootprojekt, mis peaks võimaldama töötuid vastavalt nede vajadusele paremini koolitada ja tööle aidata.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul annab isikustatud koolituskaart töötutele ja koondamisteate saanud töötajatele suurema valikuvõimaluse sobiva koolituse ja koolitaja leidmisel.

«Töötute arvu suurenedes on vaja kiiremaid lahendusi, mis aitaksid inimestel täiendkoolitust saada ja lähtuksid tööotsijate personaalsest vajadusest,» tõdes Pevkur.

Pilootprojekti ajal pakutakse isikustatud koolituskaardi alusel sihtrühmadele täiendkoolitusi, mis tõstavad nende kvalifikatsiooni varem omandatud erialal ning suurendavad töölesaamise võimalusi.

Koolituskaardi väärtus on kuni 15000 krooni. Kaardi saamiseks peab töötu leppima oma koolitusvajadused kokku töötukassa konsultandiga ja see väljastatakse individuaalses tööotsimiskavas ettenähtud koolitusteks.

Näiteks pakutakse varasema ametiga seotud tarkvarakoolitusi, sõidukijuhi täiendkoolitusi, teeninduse ja tööstuse spetsialistide täiendkoolitusi, laevameeskonna töötajate täiendkoolitusi jms. Samuti toimuvad muude valdkondade tipp- ja keskastme spetsialistide spetsiifilised täiendkoolitused. Täiendkoolitusvaldkondade loetelu täiendatakse või täpsustatakse piloteerimise käigus.

Koolituskaardi alusel ei pakuta juhtimisalaseid, üldiseid sotsiaalseid oskusi või isikuomadusi arendavaid koolitusi.

«Isiklik lähenemine tagab koolituse parema tulemuslikkuse ning suurendab inimeste konkurentsivõimet tööturul. Kui uuest aastast suurenevad tööharjutuse ja tööpraktika eest makstavad stipendiumid, rakendub palgatoetus ning ülejäänud töötuse vähendamiseks loodud uued meetmed, muutub olukord tööturul loodetavasti oluliselt paremaks," avaldas Pevkur lootust.

Koolituskaartide pilootprojekt toimub programmi «Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamine 2007-2009» raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles