Baltimaade suurim leivatööstuskontsern avas Sauel uue tehase

Liisu Arumäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivad Vaasan Grupi uues Saue tehases.
Leivad Vaasan Grupi uues Saue tehases. Foto: Vaasan Grupp

Täna avati Sauel Baltikumi suurima leivatööstuskontserni Vaasan Grupi külmutatud pagaritoodete tehas, mis annab tööd sajale inimesele, teatab ettevõte.

Vaasan Grupi tegevjuhi Esa Rautalinko sõnul oli investeering Saue tehase ehitamiseks strateegiline otsus. «Bake-off ehk külmutatud pagaritoodete tehase rajamine Eestisse avab kindlasti uusi ärilisi võimalusi,» lausus Rautalinko. «See aitab meil veelgi tugevamalt kanda kinnitada Balti riikides, kus me oleme värske saia-leiva segmendis juba praegugi turuliidrid.»

7500-ruutmeetrisel tehasel on neli erinevat liini, viies valmib aasta lõpuks. Tehases hakatakse valmistama rohkem kui 200 erinevat saiatoodet ja kohvisaia Põhjamaade ja Balti turgudele.

Vaasan Gruppi kuuluva ASi Leibur juhatuse esimees Asso Lankots peab uue tehase ehitamist nii Eesti lõpptarbijate kui ka suurklientide varustamisel väga oluliseks. «Leibur saab nüüd lisaks tavapärasele leivale-saiale pakkuda palju laiemat valikut Eestis toodetud erinevaid pagaritooteid.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles