Liviko saatis esimese napsupartii Jaapani poole teele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Liviko avas täna lahjade jookide liini, mille võimalused avasid Liviko toodetele omakorda ka Jaapani turu.
AS Liviko avas täna lahjade jookide liini, mille võimalused avasid Liviko toodetele omakorda ka Jaapani turu. Foto: Toomas Huik

AS Liviko avas täna lahjade jookide liini, mille võimalused avasid Liviko toodetele ka Jaapani turu.

Täna läkski esimene partii Jaapani poole teele, vahendas Reporter.ee videolõik.

Liviko toodete eksport Jaapani turule on võimalik ainult tänu uuele lahjade jookide liinile, mis võimaldab järgida Euroopa nõuetest erinevat, Jaapani seadustele ja tervisekaitse nõuetele vastavat keerukat tootmistehnoloogiat.

«Praktiliselt kõik erineb - maitseained, värvained. Praktiliselt ei olegi sarnaseid asju ja me pidime võtma retseptuuri uuesti ette, tegema tooted täiesti ümber,» rääkis Liviko juhataja Janek Kalvi.

«Meie majanduse jaoks on ta ikka väga tähtis. Kui me vaatame, kust tuleb meie igapäevane rikkus, palk, pensionid, toetused, siis sellest rahast 80 protsenti tuleb sellest kaubast, mida me siin toodame ja müüme välja,» rääkis liini avamisel viibinud majandusminister Juhan Parts.

AS Liviko senised tähtsamad eksportturud on Läti, Leedu, Venemaa, Ukraina, Soome ja USA.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles