Eestlastele tutvustati kosmosetehnoloogiat

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hubble´i kosmosetelskoobi poolt tehtud üks sügavamaid astronoomilis-optilisi pilte
Hubble´i kosmosetelskoobi poolt tehtud üks sügavamaid astronoomilis-optilisi pilte Foto: Reuters / Scanpix

Täna tutvustati Tallinnas Eesti ettevõtjatele ja riigiasutustele, kuidas tegutseda kosmosetehnoloogia vallas.

Konverentsi viisid läbi rahvusvahelise kosmosetehnoloogia ettevõtte spetsialistid, kelle tarkvara toodab ilmaennustuse satelliidipilti enam kui poolele maailma elanikest, vahendas Reporter.ee videolõik.

Eeskätt keskenduti täna kosmosetehnoloogiate maapealsete rakenduste tutvustamisele.

«Siin tuleb teha vahet kahel kosmosega seotud poolel. Üks on siis n-ö orbiidile suunatud pool, kus ehitatakse kanderakette, satelliite, saadetakse neid üles. Tuleb tunnistada, et siin meie ettevõtete potentsiaal ei ole väga suur ning neid ettevõtteid, kes selles mängus kaasa võivad teha, võib vast kahe käe näppudel üles lugeda,» selgitas Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse nõunik kosmosevaldkonnas Madis Võõras. «Küll aga nende ettevõtete hulk, kes suudaksid rakendada kosmosest tulevaid tehnoloogiaid, on oluliselt suurem. Siin on tegemist selgelt kasvava turuga»

Ettevõtjatele tutvustati ka Euroopa Komisjoni ellu kutsutud Galileo projekti, millest saab alternatiiv ameeriklaste GPS-süsteemile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles