ERGO: surve kodukindlustuse hinnale on suur

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kodu muutub kindlustusjuhtumi tõttu elamiskõlbmatuks, siis hüvitab kindlustus samaväärse asenduselamispinna kulud kuni 12 kuu ulatuses.
Kui kodu muutub kindlustusjuhtumi tõttu elamiskõlbmatuks, siis hüvitab kindlustus samaväärse asenduselamispinna kulud kuni 12 kuu ulatuses. Foto: Kenno Soo

ERGO kodukindlustuse riskijuhi Tuuli Kalbergi sõnul lähevad inimesed kindlustusmakse vähendamiseks muuhulgas üha suurema omavastutuse teed.

«Kui varem eelistati minimaalseid tuhande-krooniseid omavastutusi, siis nüüd on omavastutuse määrad tõusnud,» ütles Tuuli Kalberg.

«Näiteks ei ole veekahjude puhul haruldane ka 10 000 kroonine omavastutus.»

Üheks aja märgina näeb Kalberg ka maksekordade sagenemist.

«Kui varem sõlmiti enamus lepinguid ühekordse maksega, siis nüüd eelistavad eriti eramute kindlustajad igakuiseid tasusid.»

«Vaba raha olemasolu on muutunud inimestele tähtsamaks, kui maksekordadelt saadav soodustus,» märkis ta.

Kalberg juhatas tähelepanu sellele, et kuumaksete puhul on oluline meeles pidada järgmaksete tähtaegu, et kindlustuskaitse ei kaoks.

Huvi kodukindlustamise vastu pole ERGO andmetel raugenud, küll aga võib täheldada, et senisest enam süvenetakse lepingu nüanssidesse ja soovitakse nõustamist lepingu pikendamisel, et valitud saaks vaid olulisemad kaitsed.

«Eks siin kehtib reegel, et kui tervet rehkendust ei jõua, teen pool,» tõi Tuuli Kalberg paralleeli O. Lutsu «Kevadest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles