Bank of Americat ootavad uued süüdistused

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bank of America
Bank of America Foto: Reuters

Bank of Americat ootavad järjekordsed süüdistused, lisaks jättis pank täitmata seadusandjate nõudmise anda tänaseks täiendavaid selgitusi Merrill Lynchi omandamise kohta.

Kohustuse täitmatajätmise tõttu võib panka oodata kohtukutse, lisaks uued süüdistused riigi väärtpaberiturgu reguleerivate võimude poolt, kirjutab

Reuters

.

Samuti kaalub Bank of America vastu täiendavate süüdistuste esitamist USA väärtpaberijärelvalve (SEC), kuna Ameerika riigikohus tühistas möödunud nädalal 353,7 miljoni kroonise arvelduse panga ja seadusandja vahel.

SEC kavatseb jätkata uuringuid seoses sellega, et Bank of America eksitas väidetavalt investoreid Merrill Lynchi töötajatele makstud boonuste osas ja usub, et sellega rikuti riiklikke väärtpaberiseadusi.

Kohtuvaidlustele vaatamata teatas Bank of America täna oma väljumisest 188 miljardi dollari suurusest varade garanteerimise programmist, mille ta USA valitsusega pärast Merrill Lynchi ostu sõlmis.

Bank of America maksab programmist väljumiseks 425 miljonit dollarit lõivu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles