Starman: võime 3D telepilti edastada juba täna

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starman'i juhatuse esimees Peeter Kern.
Starman'i juhatuse esimees Peeter Kern. Foto: Toomas Huik.

Kaabetelevisiooniettevõte Starman on valmis juba praegu 3D telepilti oma koduklientidele näitama, kuid hetkel puuduvad veel vastavad telekanalid.

Starman'i tehnikadirektor Hanno Liiva ütles E24'le, et ettevõtte digi-TV peajaam võimaldab 3D telepildi edastamist ettevõtte kaabel digi-TV võrkudes.



«Starman on valmis alustama 3D kanalite edastamist kohe, kui telejaamad kolmemõõtmelist programmi edastama hakkavad,» märkis Liiva.



Küll aga eeldab kolmemõõtmeliste telekanalite vaatamine kodudes 3D toega digiboksi ja teleri olemasolu, seni on aga neid seadmeid turul veel üsna vähe saada olnud. Nüüd lubavad suuremad teleritootjad juba järgmisel aastal 3D telerite turuletoomist.



3D televisiooni nautimiseks peab televisioonivõrk eeldusena suutma edastada pilti üliteravas HDTV formaadis.



Starman alustas oma digi-TV üleviimist kõrgeraldusega HDTV formaadile tänavu 22. juunil, hakates esimesena Eestis näitama National Geographic Channel'it kõrgresolutsiooniga.



E24 kirjutas täna, et Sony ja Panasonic plaanivad tuua 3D pildiformaadi järgmisel aastal ka kodutelekasse.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles