Briti investor: 2010 kevadest kasvab Eesti kinnisvaraturg 5-10 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Darren Goodson Tallinnas.
Darren Goodson Tallinnas. Foto: Liis Treimann

Inglise kinnisvarainvestori Darren Goodsoni arvates on Eesti kinnisvaraturul põhi käes ning ta ennustab aeglast 5-10 protsendist kasvu alates 2010. aasta kevadest.

«2003-2007 kasvutempot ei tule loomulikult niipea, aga pärast 40-50 protsendilist hinnalangust hakkab Eesti kinnisvaraturg koos ülemaailmse majandusega jalgadele tõusma,» leidis aastaid ise Tallinna kinnisvarasse investeerinud Darren Goodson.

Goodsoni sõnul on edukad investorid alati lähtunud põhimõttest, et parim aeg varade ostmiseks on just enne languse lõppu.

«Eestimaa jaoks on see aeg nüüd käes,» usub ta.

«Paljud professionaalsed investorid minu tutvusringkonnas on ühel meelel, et kinnisvaraturu teatav stabiliseerumine koos ajalooliselt madalate intressimäärade ja uusehituste ülima vähesusega toob kaasa huvi elavnemise kinnisvara vastu,» selgitas ta.

Eesti jaoks tähendab see Goodsoni arvates head.

«Oma väiksuse tõttu sõltub Eesti majandus tugevasti väliskaubandusest ja paraneb koos selle kasvuga, mille kohta näeme esimesi märke.»

«See omakorda toob kaasa siinse majanduskeskkonna elavnemise, enam investeeringuid ettevõtlusse, tööhõive kasvu ja suurema sisenõudluse kinnisvara järele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles