Ligi: meditsiinis tuleb palku kärpida

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakorralise meditsiini osakond.
Erakorralise meditsiini osakond. Foto: Priit Simson

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles, et meditsiinisektoris läksid palgad väga suureks ning nüüd tuleb neid kärpida.


«Kui rääkida Haigekassa kulu tasemest, siis ega see olukord nüüd nii dramaatiline ka ei ole,» rääkis Ligi riigikogu infotunnis. «Varasematel aastatel on tervishoius toimunud teatud kulude tüüpiline kasv, kusjuures väga suurt rõhku on pandud just palgakulude kasvule.»

«Näide sellest, et ametiühingute demonstratsioonid, streigiähvardused ei ole pikas perspektiivis süsteemile kasulikud, ongi Haigekassas - palgad läksid mingil hetkel väga suureks, nüüd tuleb neid kärpida,» lausus Ligi

«Aga seda on juba lisatasude osas tehtud vähemalt meditsiinis,» lisas ta. «Järgmine aasta kuuldavasti on veel vajadus kärpida ka reaalseid palku, põhipalku.»

Ligi ütles, et praeguses olukorras toetab ta Haigekassa reservide maksimaalset kasutuselevõttu. «Aga spetsiifilised ettepanekud teeb kokkuvõttes Haigekassa juhatus,» lausus ta. «See on lepingute läbirääkimise küsimus. See on keeruline protseduur, mille detailidesse rahandusminister ei sekku.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles