1Partner: välismaalaste huvi Eesti kinnisvara vastu elavneb

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna panoraam.
Tallinna panoraam. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Aastaga on välismaalaste huvi Eesti kinnisvara vastu kasvanud, 60 protsenti langenud turg tõmbab nii piiritaguseid eraisikuid kui ettevõtjaid.

«Kui aasta tagasi sooviti siinsest kinnisvaraturust pigem eemalduda, siis täna on suund vastupidine,» ütles 1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter kinnisvaraportaalile City24.

«Põhjused selleks on loogilised, kinnisvaraturg on oma tipust kaotanud hinnanguliselt 60 protsenti ja mõnes valdkonnas enamgi,» selgitas Martin Vahter.

«Majanduses ja sealhulgas ka kinnisvaraturul võib märgata stabiliseerumise märke, seega on turule sisenemiseks õige aeg.»

Vahteri sõnul tuntakse huvi peamiselt kesklinna objektide, olenevalt kliendi taustast sageli just rahavoogu tootvate objektide vastu.

Samas on ka huvilisi, kes soovivad osta hulgi väiksemaid objekte, näiteks kortereid.

«Väiksemate objektide osas on tänaseks ka juba tehinguteni jõutud, suuremate objektide ostu-müügitehingute osas hetkel info puudub,» rääkis Vahter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles