USA president kutsus üles rahandust reformima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama.
USA president Barack Obama. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Barack Obama kutsus esmaspäevases kõnes, millega tähistati aasta möödumist Lehman Brothersi kokkuvarisemisest, finantsasutusi mitte osutama vastupanu regulatsiooniplaanidele ning kongressi oma ettepanekuid selle aasta jooksul heaks kiitma.


«Aasta tagasi olime tunnistajaks sellele, kuidas turud võivad muutuda, kuidas mõistlike reeglite puudumine võib viia kuritarvituste ja liialdusteni ja kui lähedale me võime jõuda katastroofi piirile,» ütles Obama.

«Aasta hiljem on hädavajalik viia läbi reformid, mis väldiksid taolise kriisi kordumist,» lisas riigipea.

«Me ei saa naasta selle muretu käitumise juurde, mis põhjustas taolise krahhi. Ajalugu ei tohi ennast korrata. Sellepärast on meil vaja tõhusaid ja karme reegleid, et kaitsta ennast selliste süsteemiriskide eest, mida me oleme näinud,» tõdes president.

«Meil on kohustus need reeglid luua ning nende täitmist kontrollida, et kaitsta oma tarbijaid, maksumaksjaid ja üldse kogu oma majandust. Jah, need regulatsioonid on vaja välja töötada nii, et need ei suruks maha ettevõtlikkust ja innovatsiooni. Samas on väga selge, et vanal moel, mis viis sellise kriisini, enam jätkata ei saa,» ütles Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles