Eliiträtsep palus kohtult ajapikendust

Kaire Uusen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksupettuses süüdi Ülle Pohjanheimo, kel tuli teha ka ühiskondlikku tööd Kaagvere tütarlaste erikoolis, andes tüdrukutele käsitöötunde, ei tea, millal jõuab raha riigile tagasi maksta.
Maksupettuses süüdi Ülle Pohjanheimo, kel tuli teha ka ühiskondlikku tööd Kaagvere tütarlaste erikoolis, andes tüdrukutele käsitöötunde, ei tea, millal jõuab raha riigile tagasi maksta. Foto: Postimees.ee

Maksupettuses süüdi mõistetud presidendiproua Evelin Ilvese ihurätsep Ülle Suurhans-Pohjanheimo ja tema abikaasa on makseraskustes.

Kuigi Pohjanheimod on maksupettuse eest määratud 900 tundi ühiskondlikku tööd Kaagvere erikoolis ära teinud, on välja mõistetud 1,6 miljonit krooni riigile endiselt maksmata, ehkki esimese 200 000 krooni tähtaeg oli eelmise aasta lõpus, kirjutab Äripäev.



Eile otsustas kohus rahuldada moekunstniku ja tema abikaasa Hannu Tapani Pohjanheimo taotluse, millega nad soovivad raha tagasimaksmiseks aasta pikendust. Eile selgus kohtus, et Pohjanheimod on makseraskustes ja raha tagasimaksmine käib üle jõu.



Nimelt on Pohjanheimod alates 2005. aasta juunist ära maksnud vaid 50 000 krooni. Ühiskondliku tööna andis Ülle Pohjanheimo Kaagvere tütarlaste erikoolis tüdrukutele käsitöötunde, Hannu Tapani tegi abitöid.



Kohtu ja asjaosaliste endi sõnul jäi kool nende tehtuga väga rahule.



Kohtuniku küsimusele, millal ta suudab kohtuotsusega riigile sissenõutud raha tagasi maksta, vastas Pohjanheimo: «Ma ei kujuta ette. 2008. Me ei oska lubada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles