CV Keskus: tööpakkumisi on üle kolmandiku rohkem

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment CV Keskuse koduleheküljelt.
Fragment CV Keskuse koduleheküljelt. Foto: CV keskus

Kui aasta esimeses pooles oli CV Keskuses igakuiselt 900 uut tööpakkumist, siis juulis ja augustis lisandus neid keskmiselt 1300 kuus.

Septembri esimeste päevade põhjal võib selleks kuuks ennustada veelgi suuremat uute tööpakkumiste arvu, teatas CV Keskus.

«Suurem langus tööpakkumiste osas toimus ära 2008. aasta lõpus väga lühikese perioodi jooksul,» ütles CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil.

«Selle aasta esimene pool oli stabiilne, tööd pakuti enamasti tingituna loomulikust personali voolavusest.»

«Viimastel kuudel on aga ettevõtted selgelt aktiivsemaks muutunud,» tõdes Paavo Heil.

«Kriisipaanika on möödas, ettevõtjad on kohanenud uute mahtude ja oludega, on olnud piisavalt aega, et otsida uusi turge või turunišše ning muuta oma äriprotsesse tootlikumaks.»

Protsentuaalselt on tööpakkumiste arv enim kasvanud turunduses (37 protsenti), telekommunikatsioonis (34 protsenti ) ja tööstuses (32 protsenti).

Turismis, meedias ja avalikus halduses on tööpakkumiste arv vähenenud.

Kõige rohkem pakutakse tööd müügi-, klienditeeninduse-, kaubanduse- ja tööstuse valdkondades.

«Ettevõtted, kel on praegu plaanis palgata töötajaid, on väga soodsas olukorras,» lisas Heil.

«Keskmine kandideerijate arv ühele töökohale on üle 60, enamikus valdkondades on tööotsijate hulgas palju kõrge kvalifikatsiooniga töötajaid, jõustus uus töölepinguseadus, tööportaalides töökuulutuse avaldamine on lihtne, riigi poolt pakutakse teatud tingimustele vastavate töötute värbamise puhul isegi palgatoetust,» loetles ta põhjuseid, miks uute tööpakkumiste arv kasvab.

CV Keskuse tööpakkumiste statistika ei kajasta kogu tööturul toimuvat, kuid annab märku üldistest trendidest tööturul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles