Digileviks vajalikke seadmeid saab osta ka väiksematest kohtadest

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digilevi ühilduvusmärk.
Digilevi ühilduvusmärk. Foto: Digilevi.ee

Üheksa kuuga on digibokside ja digitelerite müügikohtade arv kasvanud 500-ni  ning digilevile üleminekuks vajalikke seadmeid saab nüüd soetada ka väiksematest paikadest üle Eesti.

«Täna saab digilevile üleminekuks vajalikke seadmeid soetada nii suurtest kauplustekettidest kui ka kodukülast postkontorist,» teatas Eesti digitaaltelevisioonile ülemineku valitsuskomisjoni juh Jüri Pihel.

Osadest müügikohtadest saab ka digiboksi rentida ja järelmaksuga osta, osad müüjad pakuvad lisaks boksi kojutellimise võimalust koos häälestuse ning antennipaigaldusega.

Kui eelmise aasta detsembris sai digibokse ja digitelereid osta vähem kui 100st kohast, siis üheksa kuuga on aga müügikohtade arv kasvanud rohkem kui 500-ni.

Pidevalt täienevat digibokside ja digitelerite müügikohtade nimekirja saab vaadata digilevi veebilehelt.

Tavalise katuseantenniga telepilti vaataval inimesel tuleb digitaaltelevisiooni nägemiseks osta või rentida digiboks. Telerit välja vahetada ei ole vaja. Kui on aga niikuinii kavas soetada uus televiisor, on mõttekas osta juba sisseehitatud digiboksiga teler.

Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobivad seadmed on varustatud Digilevi märkidega, et neid oleks lihtne üles leida. Kui müüdaval seadmel see märk puudub, ei pruugi see Eesti telekanalite digitaalseks vastuvõtuks sobida.

Digilevi on tavaantenniga vaadatav digitaalne televisioon. Digilevis on kõikjal üle Eesti territooriumi nähtavad nii tasuta leviga üleriigilised telekanalid kui ka tasulised kodumaised ja rahvusvahelised teleprogrammid, mida seni ainult kaabeltelevisiooni või satelliit-tv vahendusel vaadata sai.

Digitaaltelevisiooni iseloomustab senisest palju suurem telekanalite hulk, oluliselt parem pildi- ja helikvaliteet, elektrooniline saatekava ühe nupulevajutusega otse teleriekraanil, erinevates keeltes heli ja subtiitrite valik ja muud uued lisavõimalused.

Kui analoogformaadis on eetris kolm kodumaist telekanalit, siis digilevis on praegu tasuta nähtavad ühtekokku 6 Eesti telekanalit: ETV, ETV2, Kanal 2, TV3, Kanal 11 ja TV6. Tasuta kanalite vastuvõtuks ei ole vaja liituda ühegi teenusepakkujaga, seda tuleb teha vaid juhul, kui soovitakse lisaks vaadata ka rahvusvahelisi ja kodumaiseid tasulisi kanaleid.

Eesti üleminek digitelevisioonile lõppeb 1. juulil 2010, kui tavaantenniga vaadatav analoogtelevisioon välja lülitatakse. Kaabeltelevisiooni ja satelliittelevisiooni vaatajaid Eesti üleminek digitaaltelevisioonile tehnilises mõttes ei puuduta. Lisainfot ja nõu digilevi kohta saab veebilehelt www.digilevi.ee või abitelefonilt 17101.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles