YLE säästuplaan võib ohustada EM-võistluste korraldamist Soomes

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Caro / Scanpix

Soome ringhääling YLE ei soovi edaspidi üksinda maksta ja teostada Soomes korraldatavate suurte rahvusvaheliste spordisündmuste teleülekandeid.


Kui uusi rahastajaid juurde ei tule, siis muutub spordivõistluste korraldamine Soome keerulisemaks, kirjutab tänane Helsingin Sanomat.

Ringhäälingu plaanid seavad ohtu muu hulgas kergejõustiku 2012. aasta EM-võistluste korraldusõiguse saamise.

«Praegu kandideerib Soome mitmete erinevate võistluste korraldajaks ja on päris selge, et YLE ei suuda kõiki neid miljoneid, mida läheb vaja sündmuste edastamiseks maailmale, kusagilt välja võtta,» rääkis Yleisradio tegevdirektor Mikael Jungner.

YLE uus hoiak pole seotud kokkuhoiuplaaniga. Jungneri selgituste järgi ei taha ringhääling enam finantseerida ja teha sellist tööd, millega kõik teised raha teenivad.

Sellisteks kasusaajateks on näiteks rahvusvahelised spordialaliidud ja Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU).

Jungneri sõnul on ka teiste Euroopa riikide ringhäälingufirmad nördinud selle pärast, et EBU või muud võistlustest kasu lõikavad institutsioonid annavad ürituste teleülekannete jaoks nii vähe raha.

Soome Spordiliidu (SUL) esimehe Antti Pihlakoski sõnul seab YLE hoiak ohtu Soomes korraldatavaid võistlusi. Samas tunnistas ta, et mõistab ringhäälingut ja väljendas lootust, et EBU otsustab võistluste TV-ülekannete korraldamiseks teha järeleandmisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles