Kääridega Sandor Liive palga kallale?

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits

Väikeses Eestis on Eesti Energia tõeline gigant. Ettevõttest rääkides tunduvad kõik sellega seotud arvud suured. Toome mõned näited.


Tegu on Eesti suurima tööandjaga, kelle palgal on ligi 8000 inimest; ettevõttel on ligi 470 000 eraklienti ja 26 000 äriklienti; firma  2008/2009. majandusaasta äritulud küündisid 10,6 miljardi ning varade väärtus 28,2 miljardi kroonini; ettevõtte möödunudaastane puhaskasum ulatus aga 1,4 ja investeeringute hulk 3,5 miljardi kroonini.



Ning veel – Eesti Energia juhatuse esimehe Sandor Liive eelmise aasta palk oli 2,24 miljonit krooni, mis on Eesti mõistes samuti väga suur summa. Nende näitajate kõrval ei ole 65 000 kontrollimata vooluarvestit ja nende väljavahetamiseks kuluv 110 miljonit krooni just kuigi ületamatu takistus.



Sel nädalal välja tulnud energiafirma tegematajätmised ei juhtu kogemata ning tavaliselt vastutavad nende eest ikkagi tippjuhid. Nii olekski huvitav teada, kui palju mõjutab taatlemata vooluarvestite juhtum Sandor Liive palka.



Sest kui riik on Eesti Energia peremehena nõus maksma ettevõtte  juhile heade tulemuste eest lisatasu, peaks vastupidisel juhul Liivet ootama palgakärbe.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles