Valitsus tahab viia avaliku sektori palgad kriisieelsele tasemele

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus tahab viia palgad kriisieelsele tasemele.
Valitsus tahab viia palgad kriisieelsele tasemele. Foto: Margus Ansu / Postimees

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on valitsuse eesmärgiks taastada avalikus sektoris kriisieelsed palgad kõikides valdkondades.

«Seda me järgmise aasta eelarvet koostades ka silmas peame,» kinnitas peaminister Postimehele. «Loomulikult ka seal, kus palgad on juba taastunud, on mõõdukas kasv kindlasti oodatud.»

Hirmul, et avalik sektor hakkaks Eestis palgatõusu vedama, ei ole peaministri sõnul mingit alust. «Statistikaamet kinnitab ühemõtteliselt, et Eestis veab palgatõusu juba mõnda aega erasektor.»

 «Pensionide ja palkade kasv on selged eelarve prioriteedid,» rõhutas peaminister.

Samas nentis peaminister, et võrdselt kõikides sektorites ja kõikidel inimeste palka tõsta oleks küll kindlasti väga lihtne lahendus, aga tegelikus elus on vajadused erinevates sektorites erinevad ja seega on diferentseerimine kindlasti vajalik.

«Eelarve võimalused ei ole piiramatud ja lõputud,» lisas peaminister.

Sotsiaalministeeriumi teatel tõusevad pensionid järgmisel aastal 5,8 protsenti. Avaliku sektori palgatõusu numbrit peaminister veel täna öelda ei osanud.

Järgmise aasta eelarve maht tõuseb eeldavalt 200-300 miljoni euro võrra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles