Eesti ekspordiprofid saavad lihvida müügioskused maailma tasemele

Kristina Traks
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Ekspordirevolustiooni programmis osalnud Katrin Reiljan suutis värskes ametis müüa aastaga Prantsusmaale 8000 aiamaja. Nüüd hakkavad Kanada ja Suurbritannia ekspordikoolitajad EASi toel veel 25 Eesti  ekspordiproffi oskusi  maailma tasemele viimistlema.
Eelmisel aastal Ekspordirevolustiooni programmis osalnud Katrin Reiljan suutis värskes ametis müüa aastaga Prantsusmaale 8000 aiamaja. Nüüd hakkavad Kanada ja Suurbritannia ekspordikoolitajad EASi toel veel 25 Eesti ekspordiproffi oskusi maailma tasemele viimistlema. Foto: Erakogu

Esimest korda Eestis alustab Marketingi Instituut koostöös Suurbritannia ja Kanada eksporditöötajate kvalifikatsioonitõstmise programmidega koolitusprogrammi tööstusettevõtete praeguste eksporditöötajate kvalifikatsiooni ja tulemuste tõstmiseks maailma parimate ekspordiproffide tasemele.

Tegu on Ekspordirevolutsiooni programmi loogilise jätkuna, kus interneti kaugõppe keskkonnas aitavad Eesti tänastel ekspordivaldkonna töötajatel 18 kuuga maailma tasemele tõusta rahvusvaheliselt tunnustatud ekspordikoolituse organisatsioonid, kes väljastavad omandatud teadmiste tõenduseks ka vastavad eriala sertifikaadid.

Ekspordi müügijuhtide rahvusvahelisele distantskoolitusele saavad Eesti ettevõtted kandideerida 15.oktoobrini, koolituse hind tänu EASi ja Euroopa Sotsiaalfondi toele jääb ühe koolitatava kohta 1500 euro sisse.

«Kui kahel viimasel aastal läbi viidud ja oma tulemuslikkuse poolest üliedukaks kujunenud Ekspordirevolutsiooni programm oli suunatud noorte inimeste värbamisele ja ekspordijuhiks koolitamisele, siis nüüdne programm on samm edasi,» rääkis Marketingi Instituudi juht Anu-Mall Naarits. «Seekord kutsume rahvusvahelisse koolipinki juba kogenud eksporditöötajaid, kel huvi jõuda oma erialal  maailma tippude tasemele ja saada neid teadmisi tõendav sertifikaat kas Suurbritannia või Kanada sertifitseerijatelt. Kuna vastavas programmis õpib paralleelselt sadu professionaale paljudest maailma riikidest, siis suhtutakse selle sertifikaadi omajasse väga tõsiselt nii nagu mitmes muus valdkonnas suhtutakse Oxfordi või Stanfordi magistritesse.»

Uue programmi kohta jagame lisainfot 12. septembril kell 11 Tallinnas, Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses, kuhu tuleb rääkima Inglismaa programmi juht Kevin Shakespere. Eksporditöötajate kvalifikatsiooni tõstmise programmis saab osaleda iga eksporditöötaja, kes valdab vabalt eesti ja inglise keelt ning töötab ettevõttes, mille viimase majandusaasta käive on üle 200 000 euro ning eksport vähemalt 100 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles