Pevkur kavatseb sadade miljonitega luua 5000 töökohta

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsus arutab homme töötuse vähendamise kava, mis näeb ette üle 700 miljoni krooni kasutamist 5000 töökoha loomiseks.


Sotsiaalministeeriumi ja töötukassa ühistööna valminud kava kohaselt suunatakse oktoobrist kuni järgmise aasta lõpuni tööhõiveprogrammi üle 700 miljoni krooni, mis peaks esialgsete prognooside kohaselt tooma juurde üle 5000 reaalse töökoha, teatas sotsiaalministeerium.

«Kui me lisame kavandatavale 700 miljonile kroonile selle aasta tegevusteks planeeritud umbes 400 miljonit krooni, toetab riik töötute ümberõpet ja uute töökohtade loomist kahe aasta jooksul kokku üle miljardi krooniga,» ütles sotsiaalminister Hanno Pevkur.

Kavandatavate muudatuste kohaselt saab palgatoetuse abil tööle võtta senisest rohkem tööta jäänud inimesi. Samuti suurenevad tööpraktika eest makstavad stipendiumid. Väheneb bürokraatia, mis seondub töötute abistamisega. Kavas on ka piloteerida õpipoisi koolituse vormi ning koolituskaarti kui täiendavat tööturukoolituse rahastamise skeemi. Lisaks kavandab töötukassa uusi tegevusi, nende hulgas mobiilse nõustamise sisse viimist ja e-teenuste arendamist.

Tööandjate keskliidu juhi Tarmo Kriisi sõnul on väga positiivne, et riik aitab ettevõtjatel uusi töökohti luua. «Tänases majandusolukorras tõstaksin esile meetmeid palgatoetuse senisest suuremaks kasutamiseks,» lausus ta. «Palgatoetus, mida makstakse ettevõtjale pikaajalise töötu tööle võtmisel, on vägagi arvestatav abi uue töökoha loomisel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles