Koenigsegg teatas koostööst Hiina autofirmaga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koenigseggi sportauto Ängelholmi tehases.
Koenigseggi sportauto Ängelholmi tehases. Foto: SCANPIX

Rootsi sportautodetootja Koenigsegg teatas koostöö alustamisest Hiina autofirmaga BAIC, et saada kokku vajalik rahasumma Saabi autotööstuse ostmiseks.


Koenigsegg Groupi teatel saab firmast Beijing Automotive Industry Holding Co Ltd (BAIC) vähemusosanik Koenigseggis ja seda vastavalt kahe firma vahel allkirjastatud teineteisemõistmise memorandumile, vahendas AFP.

Rootsi väikefirma teatel hakkab Saab Automobile 100-protsendiliselt kuuluma Koenigsegg Groupile. Praeguste plaanide järgi allkirjastavad Koenigsegg ja BAIC lõpliku lepingu veel selle aasta jooksul.

Koenigsegg sõlmis augustis ostuleppe Saabi emafirma General Motorsiga. Tehingu suurus on 11 miljardit Rootsi krooni ehk 17 miljardit Eesti krooni.

Koenigseggi nõukogu esimees Augie K. Fabela rääkis augusti keskel ajalehele Dagens Industri, et ettevõttel on Saabi ostmiseks vajalikust rahast puudu kolm miljardit Rootsi krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles