Tallinn paneb hinnalise vanalinna kinnistu enampakkumisele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rataskaevu 2 kinnistu läheb 18 miljoni krooni suuruse alghinnaga enampakkumisele.
Rataskaevu 2 kinnistu läheb 18 miljoni krooni suuruse alghinnaga enampakkumisele. Foto: Egert Kamenik.

Tallinna linnavolikogu otsustas müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel alghinnaga 18 miljonit krooni Rataskaevu tänaval asuva hoonestatud kinnistu.

Rataskaevu tänav 2 asuv 352-ruutmeetrise kinnistu maakasutuse sihtotstarbeks on 50 protsendi ulatuses elamumaa ja ülejäänu ulatuses ärimaa.

Kinnistu asub vanalinnas Pika jala ning Rataskaevu, Nunne ja Pika tänava ristumiskohal. Kinnistule ja sellele asuvale hoonele kehtivad Tallinna vanalinna muinsuskaitseala põhimäärusest ja muinsuskaitseseadusest tulenevad kohustused ning kitsendused.

Kinnistul asub viiekorruseline kivist ehitis suletud netopinnaga 1188,4 m². Tsentraalsete tehnovõrkudega varustatud hoones on 1990. aastatel teostatud kapitaalremont ja hoone on heas seisukorras. Hoone esimesel korrusel asuvad äriruumid ja teistel korrustel korterid.

Kinnistul asuv hoone on antud pikaajalisele rendile Altenberg-Reval AS-le.

Ühtlasi otsustas linnavolikogu müüa avalikul kirjalikul enampakkumisel alghinnaga: 1,3 miljonit krooni Väike-Karja tn 6a-2 mitteeluruumi korteriomandi üldpinnaga 76 m².

Väike-Karja tn 6a kinnistu asub Väike-Karja tänava ja Sauna tänava ristumiskoha läheduses. Kinnistul asub 1940. aastate lõpus või 1950. aastate alguses ehitatud kolmekorruseline keldrikorruseta kivist ehitis suletud netopinnaga 135,7 m². Hoone esimesel ja teisel korrusel asuvad mitteeluruumid ning kolmandal korrusel paikneb korter.  

Väike-Karja tn 6a-2 asuva mitteeluruumi korteriomandi reaalosa moodustavad esimesel ning teisel korrusel paiknevad omavahel keerdtrepiga ühendatud heas seisukorras kaupluse-, kontori- ja abiruumid üldpinnaga 76,0 m². Ruumid on antud üürile OÜ-le Colorpluss, üürileping kehtib kuni 4. veebruarini 2010.

Vastavalt AS Arco Vara Kinnisvarabüroo Tallinna osakonna eksperthinnangule on Väike-Karja tn 6a-2 asuva mitteeluruumi korteriomandi turuväärtuseks 1,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles