Kuuga vähenes eksport 13 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sead alustamas teed Eestist Venemaale.
Sead alustamas teed Eestist Venemaale. Foto: Arvet Mägi, Virumaa Teataja

Esialgsetel andmetel eksporditi 2009. aasta juulis Eestist jooksevhindades 8,2 miljardi krooni väärtuses kaupu, mis on 13 protsenti vähem kui juunis.

Võrreldes 2008. aasta juuliga oli eksport 26 protsenti väiksem, teatas statistikaamet.

Euroopa Liidu riikidesse eksporditi juulis Eestist kaupu 5,6 miljardi krooni eest, mis moodustas 69 protsenti Eesti koguekspordist ja oli eelmise aasta juuliga võrreldes üle veerandi vähem.

Ühendusevälistesse ehk nn kolmandatesse riikidesse eksporditi Eestist kaupu ligi 2,6 miljardi krooni väärtuses ja vähenemine 2008. aasta juuliga võrreldes oli samuti ligi veerand.

Juulis imporditi kaupu Eestisse 9,4 miljardi krooni eest ehk 5 protsenti vähem kui juunis, võrreldes 2008. aasta juuliga jäi import 38 protsenti väiksemaks.
Euroopa Liidu riikidest imporditi Eestisse juulis kaupu 7,7 miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 82 protsenti Eesti koguimpordist.

Eelmise aasta juuliga võrreldes vähenes import ELi riikidest 4,5 miljardi krooni võrra ehk 37 protsenti.

Väljastpoolt Euroopa Liitu imporditi Eestisse kaupu ligi 1,7 miljardi krooni eest ja vähenemine eelmise aasta juuliga võrreldes oli 42 protsenti.

Euroopa Liidu riikidega oli väliskaubanduse puudujääk 2,1 miljardit krooni (2008. aasta juulis 4,5 miljardit krooni).

Samas kaubavahetuses kolmandate riikidega oli juulis väike ülejääk ehk kaupu eksporditi neisse riikidesse 0,9 miljardi krooni eest enam kui sealt imporditi.

Väliskaubanduse puudujääk oli juulis 1,2 miljardit krooni, mis oli üle kolme korra väiksem kui eelmise aasta samal kuul.

Väliskaubanduse puudujääk hakkas oluliselt vähenema selle aasta jaanuarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles