Leito hakkab Ekspress Grupi asemel TV3 juhtima

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito (vasakul) ja suuromanik Hans H. Luik
Ekspress Grupi juhatuse esimees Priit Leito (vasakul) ja suuromanik Hans H. Luik Foto: Peeter Langovits

Priit Leito lahkub Ekspress Grupi juhi kohalt TV3 ja Mediainvest Holdingu juhiks, Ekspress Grupi etteotsa naaseb üks selle kunagistest loojatest Gunnar Kobin.


«Kontsern jätkab senisel kursil,» ütles ASi Ekspress Grupp börsiteates selle nõukogu liige Hans H. Luik.


Leito ütles, et töö Ekspress Grupis andis tippjuhi kogemuse, mida ilmselt enamus ametikohti pakkuda ei suudaks. «Ent kuna olen oma terve senise karjääri vältel alates ajalehest Eesti Sõnumid olnud seotud trükimeediaga, siis tundus võimalus asuda telekanali juhiks huvitava pakkumisena ning miks mitte see kannapööre nüüd ka teha,» lausus ligi neli aastat Ekspress Grupi juhatuse esimehena töötanud Leito, kes nüüd hakkab juhtima Modern Times Group´i Eesti ettevõtteid TV3 AS ja Mediainvest Holding AS.

Nimetatud ettevõtete alla kuuluvad brändid TV3, TV6, 3+, Star FM ja Power Hit Radio. Leito alustab tööd TV3 tegevjuhina 28. septembril. Ta vahetab välja seni telekanali tegevjuhi kohuseid täitnud Kaspars Ozolinsi, teatas TV3.

Luik ütles, et teab 2002. aastal Ekspress Grupi juhi kohalt lahkunud Kobinit kui tavapärasest veidi teistmoodi mõtlevat juhti. «Innovatsioonilinna Ülemiste City rajajana on ta asju ajanud nii visionääride kui praktikutega, mis võiks olla heaks pagasiks ka kaasaegsel meediaturul toimetamiseks,» lausus Luik.

Kobini sõnul on meedia üks maailma põnevamaid ärivaldkondi. «Kui Hans Luik tegi ettepaneku uuesti meediaärisse sukelduda, sundis see õsiselt kaaluma seniste plaanide muutmist ja võib-olla paljustki loobuma,» ütles ta.  

Kobinil ei ole Ekspress Grupi aktsiaid.

Eile teatas Ekspress grupp, et ühendab 1. oktoobrist Maalehe ja Eesti Ekspressi äripooled niing ühinenud firma juhiks saab senine Maalehe juhatuse esimees Kadi Lambot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles