Globaalne taastumine jätab turud skeptiliseks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees.

Maailmamajandus näitab kergeid taastumise märke, kuid finantsjuhtide vastärganud lootused skeptilisi aktsiaturge täna veel ei veena.

Signaalid paranemisest on esialgset ja ebamäärast laadi, puudutades peamiselt majanduslanguse aeglustumist ja töökaotuste arvu vähenemist - mitte konkreetset paranemist, vahendab

APF

.

Analüütikud ruttasid oma positiivseid avaldusi täiendama hoiatustega selle kohta, kui haprad taastumise märgid tegelikult on.

Ettevaatlikuks jäid ka investorid, kes kardavad, et mistahes paranemisest ei jää midagi järele, kui valitsused lõpetavad oma massilised toetusprogrammid.

Rahandusministrite eurogrupi juht Jean-Claude Juncker suutis Brüsselis vaid kinnitada, et kõige hullem finantskriis on «praeguseks möödas».

USAs langes töökaotuste hulk erasektoris ning tööjõu tootlikkus paranes esmakordselt pärast 18 kuulist langust.

Eurotsooni majandus langes teises kvartalis vaid 0,1 protsenti, mis on esimese kvartali 2,5 protsendise kukkumisega võrreldes suur samm edasi.

Varahommikul teatas Austraalia oma majanduse 0,6 protsendisest kasvust teises kvartalis, mis on arenenud maade parim tulemus ja ületas tunduvalt ootusi.

Majanduse elavnemise märgid saabusid ajal, mil G20 rahandusministrid on kogunemas nädalavahetuseks Londonisse, arutamaks kuidas väikest hoogustumist mitte käest lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles