Teder ei pöördu käibemaksutõusu osas riigikohtusse

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õiguskantsler Indrek Teder
Õiguskantsler Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Õiguskantsler Indrek Teder ei pea otstarbekaks pöörduda liiga kiire käibemaksutõusu tõttu riigikohtusse.


Käibemaksuvaidluses püstitatud õiguslik eesmärk on Tederi sõnul saavutatud.

«Nimelt annab Riigikogu poolt teisipäeval vastuvõetud rakendusseadus lootust, et põhiseadusest tulenev mõistliku aja põhimõtte nõue on seadusandjale «pärale jõudnud» ja seadusandja tõstab põhiseaduse päevapoliitikast kõrgemale,» vahendas õiguskantsleri kantselei Tederi sõnu.

«Loomulikult on vastuvõetud rakendusseadus kui vigade parandus ikkagi tagantjäreletarkus, kuid annab siiski teatud võimaluse tehtut korrigeerida,» lausus õiguskantsler. «Seda ei saa vaadelda endise olukorra ennistamisena, mis oleks reaalsuses ka võimatu. Küll aga saab seda seadust käsitleda antud juhul otsese põhiseadusvastasuse kõrvaldajana: see leevendab suure osa ettevõtjate poolt välja toodud probleeme.»

Samas jäi Tederi sõnul kummaliseks ja heade tavade seisukohalt küsitavaks seik, et vormiliselt eitati õiguskantsleri ettepanekut, kuigi sisuliselt seda aktsepteeriti ja asuti tegutsema.

«Olles konstruktiivne ja soovides ühiskonnale positiivseid lahendusi, ei pea ma otstarbekaks riigikohtusse pöörduda,» ütles Teder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles