Uued pensionifondid keskenduvad aktsiatele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki esindus.
Swedbanki esindus. Foto: Elmo Riig / Sakala

SEB, Swedbank ja Nordea on teatanud uute, agressiivsete pensionifondide loomisest, mis tohivad alates eilsest investeerida aktsiatesse kuni kolmveerand pensionikogujate rahast.

Swedbanki pensionifondide juhatuse esimehe kohusetäitja Jelena Fedotova sõnul on uus fond loodud eelkõige teadlikule investorile, kes on kursis, kuidas aktsiaturud toimivad ning saab aru, millist riski võtab, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seni lubas seadus investeerida aktsiaisse vaid kuni poole pensionifondi rahast. Suurema aktsiate osakaaluga fondid õõtsuvad majandustsükli lainetes hoogsamalt nii alla kui ülespoole.

Peamiselt aktsiapõhine fond tähendab siiski suuremaid riske ning eeldab pensionikogujalt vähemalt fondi käekäigu aktiivset jälgimist.

«Kuna tegemist on agressiivsete fondidega, siis kindlasti tasub inimestel hoolikalt oma investeeringud läbi mõelda, need läbi vaadata ja alles siis langetada investeerimisotsus,» soovitas Eesti Väärtpaberikeskuse tegevjuht Julia Segerkrantz.

Et eestimaalased on pensioni kogumisel üsna riskialtid, võivad agressiivsed fondid oodata ilmselt üsna palju liitujaid, kes üritavad majandustsükli põhja püüda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles