Haigekassa on ka pärast hiigelkärbet 700 miljoniga miinuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov.
Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov. Foto: Toomas Huik

Haigekassa juhatuse esimehe Hannes Danilovi sõnul on haigekassa eelarve ka pärast hiljuti kinnitatud ligi miljardi krooni suurust kokkuhoidu 600-700 miljoni krooniga miinuses ja praegu probleemile lahendust näha pole.

«Nii lühikese aja jooksul, mis meil on aasta lõpuni jäänud, kogu seda raha maha võtta ei saa. Kuna me oleme juba vähendanud mahtu ehk ravijuhtude arvu, siis nüüd me enam sellist ettepanekut ei tee,» ütles Danilov intervjuus «Terevisioonile», vahendasid ERR uudised.

«Mõtleme selle peale, kuidas vähendada ühe ravijuhu hinda,» lisas Danilov ja tunnistas, et tõenäoliselt tuleb minna reservide kallale, kuid see sõltub juba haigekassa nõukogust.

Arstide liidu ekspresident Andres Kork on samuti veendunud, et reservide kasutuselevõtuks oleks viimane aeg.

«Haigekassa on kogunud piisavalt reserve, kuid seda ei taheta lubada kasutada, et hoida riigieelarve tasakaalu. Küsimus ongi valikus: kas tervis või tasakaal, tekib küsimus, et miks me neid reserve kogusime, kui neid kasutada ei lubata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles