Riigi kõige magusam direktoritool jääb Liivele

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhtkond püsib veel kolm aastat ametis, kinnitas Postimehele riigifirma nõukogu esimees Jüri Käo.




Eesti Energia juht Sandor Liive teenis mullu 2,24 miljonit krooni. Energiakompanii juhi palgast tähtsam on ilmselt veel üks asjaolu – Eesti Energia investeerib lähiaastail miljardeid kroone nii moodsatesse põlevkiviahjudesse kui ka kodumaisesse naftatootmisse.



Tagatipuks arendab energiafirma tuumajaama projekti. Kõik see teeb selle firma juhatuse esimehest mitte ainult rahaka, vaid ka väga mõjuka mehe, kel iga päev võimalus luua midagi, mis kestab kauem kui üks inimpõlv.



«Jah, ma olen rahul juhatuse tööga,» põhjendas Käo eile oma otsust, miks neljapäeval kogunev energiafirma nõukogu suure tõenäosusega pikendab senise juhatuse lepinguid veel üheks perioodiks.



Teistegi energiakompanii juhatuse liikmete palgad olid vähemalt miljon krooni aastas.Käo märkis, et uuel ameti­perioodil pole kavas juhatuse liikmete palku muuta. Seda olukorras, kus nii energiafirma ise kui ka teised ettevõtted on tugevalt oma tööjõukulusid kärpinud.



Liive tõusis energiafirma finantsjuhist juhatuse esimeheks 2005. aastal, kui senine juht Gunnar Okk ametist lahkus. Oki lahkumise ühe põhjusena nähti solvumist, et toonane majandusminister Edgar Savisaar kuulutas välja konkursi Oki toolile ehk Eesti Energia juhatuse juhi leidmiseks.



Kui Liive kinnitamine


2006. aastal taas õhus oli, ei pidanud ta paljuks sokutada end koos minister Savisaarega ühisele laevareisile Kihnu. Merel on ikka mõnus olnud kokkuleppeid sõlmida! Nii sündiski ametisse määramine ajutisest juhatuse esimehe asendajast alaliselt kolmeks aastaks.


Eesti Energia juhatuse liikmetena jätkavad Margus Kaasik, Harri Mikk, Raine Pajo ja Margus Rink.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles