Nõo Lihatööstus alustas eksporti Leetu

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük tootmises.
Nõo lihatööstuse juhataja Toomas Kruustük tootmises. Foto: Margus Ansu

Eesti üks suuremaid lihatööstusi AS Nõo Lihatööstus alustas eelmisel nädalal oma toodete eksporti Leetu.


Nõo Lihatööstuse müügidirektori Simmo Kruustüki sõnul on hetkel lepingud sõlmitud Leedu Maxima ja Prismaga, kuid plaanis on siseneda selle aasta jooksul ka teistesse kaubanduskettidesse.



Uue sihtriigi tarbeks töötati välja ka uus kaubamärk. Eesti turul tuntud ja hinnatud Nõo Lihavürst kohandati ümber Leedu-pärasemaks ja võeti kasutusele Noo Burmistro.

Seega müüakse Nõo Lihatööstuse tooteid Eestis Nõo Lihavürsti, Lätis Noo Cepeškungsi ja Leedus Noo Burmistro kaubamärgi all.

Esialgu eksporditakse Leedu kaubanduskettidesse pakendatud salaamivorste, pasteete, suitsusinke ja -vorste, kuid plaanis on hakata pakkuma ka teenindusleti tooteid.

Nõo Lihatööstuse 2008. aasta käive oli üle 190 miljoni krooni, millest eksport Lätti moodustas 15 protsenti. Ettevõttes töötab üle 140 inimese, tegu on maakonna ühe suuremad tööandjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles