Parim masu-investeering: klassikalised autod

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrarid.
Ferrarid. Foto: Reuters / Scanpix

Haruldase ja heas korras Bugatti, Jaguari või Ferrari ostmine languse ajal oli kasulikum, kui investeerimine aktsiatesse, kunstiväärtustesse või isegi kullasse.

Vaatlejate sõnul on klassikaliste autode oksjonite käive küll langenud, kuid hinna osas püstitatakse rekordeid, kirjutab

Financial Times

.

Nii müüdi augusti alguses 1965. aasta Shelby Daytona Cobra Coupe, millega Bob Bondurant Reimsis võidule sõitis, rohkem kui 78 miljoni krooni eest, mis on kõrgeim Ameerika auto eest avalikul oksjonil makstud hind.

«Mõnede autode eest makstakse rohkem kui kunagi varem, eriti kui nad on tipp-topp korras või siis üliharuldased,» ütles oksjonikorraldaja Bonhams autoosakonna juhataja James Knight.

Bonhamsi müügiprotsent viimastel autooksjonitel on olnud 80-98, võrreldes tavapärase 60-80 protsendiga.

2008. aasta juulist kasutusel olev ning 11 unikaalset automarki ja 38 mudelit jälgiv HAGI indeks oli juuli lõpuks algusega võrreldes tõusnud 39 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles