ERGO loobus aasta lõpuni III samba pensionifondide märkimistasust

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ergo kontor Viljandi bussijjamas.
Ergo kontor Viljandi bussijjamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Septembrist aasta lõpuni ei võta Ergo III samba fondidel märkimistasu, mille võrra suurenevad sel ajavahemikul sellesse pensionifondi tehtud investeeringud.


Ergo Fundsi juhatuse liikme Ege Metsandi sõnul jõuavad märkimistasu langetamise perioodil pensionikoguja tehtud investeeringud täies mahus pensionifondi. Fondivalitseja ei võta sel ajavahemikul tehtud investeeringutelt tavapärast ühe protsendi suurust väljalaske- ehk märkimistasu. Ehk siis igast sajast investeeritud kroonist investeeritakse edasi samuti 100 krooni.

Märkimistasu ärajätmise otsuse tingis Metsandi sõnul soov innustada inimesi oma tulevikupensioni peale tõsiselt mõtlema. «Riiklikust pensionist ja teisest sambast ei piisa tulevikus senise elustandardi hoidmiseks. Pensionipõlv, millest unistada, saabub kolmel sambal,» ütles ta.

III samba investeeringuid toetab hetkel soodne olukord finantsturgudel, kus järsu languse järel on turud kosuma asunud, kuid kus endiselt leidub väga soodsatel tasemetel pikaajalisi investeerimisvõimalusi. Investori jaoks tähendab see, et praegu tehtud pikaajalisel investeeringul on suurem kasvuvõimalus.

«Soovitan veel sel aastal investeerida III samba pensionifondidesse, et pöörata enda kasuks praegune soodne investeerimisolukord finantsturgudel. Kuna ka II samba sissemaksed on ajutiselt peatunud, saab turgude tõusu enda kasuks pöörata just III samba fondide abil,» rääkis Metsandi.

III sambasse investeerimist toetab ka riik maksusoodustusega. Eesti residendile tagastatakse tulumaks täies mahus III sambasse tehtud investeeringult, mis ei ületa 15 protsenti aasta tulumaksuga maksustatavat tulu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles