Bigbank vähendas kontorite ja töötajate arvu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Bigbank on vähendanud müügikontorite arvu Eestis 9 ja Baltimaades kokku 18 võrra, töötajaid on kokku jäänud vähemaks 107, Eestis sealhulgas 50 võrra.

Kuigi teises kvartalis uute laenude väljastamise maht mõnevõrra suurenes, ei prognoosita tänavu laenumüügimahtude taastumist varasemale tasemele ning vastavalt sellele on optimeeritud ka müügivõrku, selgub panga teise kvartali aruandest.

Panga laenuportfelli on vähendanud klientide ebakindlus tuleviku suhtes, mistõttu huvi laenu võtmise vastu on madal. Samuti on Bigbanki laenude väljastamise kriteeriumid jätkuvalt konservatiivsed.

Üle 90-päevases viivituses laenude maht on vähenenud, muutus on riikide lõikes majanduse arengutsüklist sõltuvalt erinev.

Eestis on teise kvartali lõpuks viivituses laenude maht vähenenud kahe eelneva kvartaliga võrreldes, Lätis on ülikiire kasv aeglustunud minimaalseks, Leedus aga on viivituses laene eelmise kvartaliga võrreldes tekkinud poole vähem.

Lisaks majanduskeskkonnas ja eraisikute maksekäitumises toimunud mõningatele positiivsetele arengutele on mittetöötava laenuportfelli maht vähenenud ka tänu senisest tulemuslikumate võlahaldus- ja sissenõudemeetodite kasutamisele.

Panga koguvarade maht kasvas 2009. aasta teises kvartalis 18,8 miljoni krooni võrra, nõuded klientide vastu vähenesid 18,2 miljoni krooni võrra.

2009. aasta 2. kvartalis ulatus intressitulu 151,3 miljoni kroonini, vähenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15,5 miljoni krooni võrra.

Intressituluvähenemine on seotud laenuportfelli vähenemisega. Sissenõudemenetlusega seotud tulud ulatusid 2. kvartalis 26,5 miljoni kroonini.

Aruandeperioodi puhaskasum teises kvartalis moodustas 44,8 miljonit krooni, eelmisel aastal samal ajal oli see 40,5 miljonit krooni.

Omakapital moodustas 2009. aasta 2. kvartali lõpus 637,7 miljonit krooni, selle osakaal koguvaradest moodustas 23 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles