Tallinnas tuli kokku töötute klubi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööjärjekord.
Tööjärjekord. Foto: AP / Scanpix

Eile tuli Tallinna Jaani kiriku ruumides Lastekodu tänaval esimest korda kokku kodanikualgatuse korras loodud töötute klubi, et aidata töökoha kaotanud spetsialistidel, ametnikel ja juhtidel aktiivsesse tööellu naasta.

Ettevõtmist korraldavad tasuta ja kodanikualgatuse korras Ene Tammeoru ja Irene Metsis, ruumid andis Jaani kiriku õpetaja Jaan Tammsalu, sihtgrupini jõudmise ja reklaamiga on õla alla pannud CV-Online.

Ene Tammeoru sõnul oli eilne avaõhtu edukas. «45st registreerunust tuli kohale 32 inimest, samas on avaldusi kokku laekunud juba üle 70 ja plaanime alustada septembri lõpus uue grupiga.»

«Mind üllatas tööta jäänud inimeste positiivne suhtumine, esimestel koolitustel julgustamegi inimesi töö leidmiseks ja ettevõtlusega alustamiseks ennast sisemiselt hästi ette valmistama,» lisas Tammeoru.

«Selle asemel, et passiivselt istuda ja riigi abile loota, on vaja rohkem ettevõtlikkust nagu taasiseseisvuse algusaastail,» on Tammeoru veendunud. «Selleks aga on tähtis kodust välja tulla, teistega kokku saada ja kuskilt pihta hakata.»

Klubil on aasta lõpuni plaanitud kokku seitse kooskäimist, kuhu on kaasatud erinevaid professionaalseid lektoreid ja koolitajaid.

Alates veebruarist käib Haapsalus koos Tegusate Töötute ühendus, töötute klubi endaga on aga võetud ühendust samasuguse liikumise algatamise osas Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles