LHV: kaubamaja tulemus oli positiivne üllatus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Panga analüütik Henri Adams.
LHV Panga analüütik Henri Adams. Foto: LHV

Eile avaldatud Tallinna Kaubamaja teise kvartali tulemused olid tugevad ning valmistasid positiivse üllatuse, mistõttu LHV Pank tõstis ettevõtte prognoose ning soovitab aktsiat osta, kinnitas panga analüütik Henri Adams.


Kuna teise kvartali müügitulu sai juba juulis teatavaks, oli tähelepanu tema sõnutsi suunatud ettevõtte kasumlikkusele ja äriefektiivsuse tõstmisele. LHV ootas kaubamaja teise kvartali kahjumiks 40 miljonit krooni, mis tähendab, et pärast kaht eelnevat negatiivse tulemusega kvartalit saavutatud 14 miljoni krooni suurune kasum ületas prognoose tunduvalt.

«Kaubamaja on suutnud edukalt kulusid koomale tõmmata ning seda peegeldavad selgelt ka tulemused - tegevuskulud ja ka tööjõukulud jäid prognoositust madalamaks, » lausus Adams.

Kuigi olukord majanduses on jätkuvalt pingeline, on nii mõnedki ettevõtted suutnud enda äritegevuses sisse viia vajalikud korrektuurid ning kohaneda uute oludega. Nende hulka kuulub LHV arvates ka Tallinna Kaubamaja.

«Usume, et ettevõte on hästi positsioneeritud lõikamaks kasu majanduse taastumisest ning pakub antud hinnatasemelt aktraktiivset investeerimisvõimalust. Oodatust paremate teise kvartali tulemuste valguses kergitasime enda prognoose ning tõstsime Tallinna Kaubamaja soovituse «neutraalse» pealt «osta peale,» märkis Adams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles