SEB pakub aktsiakeskset pensionifondi

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid.
Pensionärid. Foto: Caro / Scanpix

Alates septembrist pakub SEB uut pensioni II samba toodet, Energiline Pensionifond on senistest fondidest suurema aktsiaosakaaluga ning sobib noorematele ning riskivalmimatele inimestele.

SEB Varahalduse juhatuse liikme Sven Kunsingu arvates on aeg fondi käivitamiseks sobiv, kuna turud on finantskriisist kosumas.

«Finantsturu kriisi tipphetkel käivitatud Optimaalne Pensionifond on oma hea riski-tulu suhtega end õigustanud, aga me tahaksime siiski pakkuda võimalikult laia riski-tulu spektrit ja senisest suuremat valikuvõimalust," lisas Kunsing.

Energilise Pensionifondi vara paigutatakse kuni 75 protsendi ulatuses aktsiafondidesse, aktsiatesse ja muudesse aktsiatega sarnastesse instrumentidesse, ülejäänud varad peamiselt võlakirjadesse ja rahaturu vahenditesse.

Uus fond kasutab maksimaalselt ära investeerimisfondide seaduse muudatuse, mis endise 50 protsendi asemel lubab II samba pensionifondidel sellisel viisil investeerida kuni 75 protsendi varadest

Enne otsuste tegemist on kindlasti vaja tutvuda fondi tingimuste ja prospektiga ning pidada nõu investeerimisnõustajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles