Keskkonnaprogrammi teine voor tõi 585 taotlust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIKi logo.
KIKi logo. Foto: KIK

Keskkonnatasudest rahastatava keskkonnaprogrammi teise taotlusvooru esitati 585 taotlust mahuga üle 380 miljoni eesti krooni.

Enim taotlusi esitati keskkonnateadlikkuse programmi, kuid rahaliselt mahukaimad taotlused on veeprogrammis, teatas Keskkonnainvesteeringute Keskus.



«Kuna sel aastal toimub tavapärase kolme vooru asemel vaid kaks, siis arvasime, et taotlusi tuleb sel korral tunduvalt enam,» ütles keskkonnaprogrammi üksuse juht Heiko Põdersalu.

«Tõenäoliselt on aga paljud realistlikult hinnanud, et vooru eelarve ei saa väga suur olema, samuti on osa taotlusi kindlasti ka seetõttu esitamata jäetud, et taotlejal ei leidu omaosaluseks vajalikke vahendeid,» nentis ta.

Teise vooru eelarve kinnitatakse KIKi nõukogu poolt sügisel, kui on näha suvekuudel laekunud keskkonnatasude maht.

Keskkonnaprogrammi selle aasta esimeses voorus rahastati 255 taotlust kogusummas 169 miljonit krooni, mis on viimaste aastate väikseim rahaeraldus - 2008. aasta esimeses voorus oli see summa pea kaks korda suurem.

Keskkonnaprogramm toetab projekte veemajanduse, jäätmekäitluse, keskkonnakorralduse, looduskaitse, metsanduse, kalanduse ja keskkonnateadlikkuse valdkonnas, millele lisandub maakondlik programm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles