ERGO: kahjuhüvitiste hulk on vähenenud

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERGO Kindlustus.
ERGO Kindlustus. Foto: Elmo Riig

ERGO Kindlustus hüvitas 2009. aasta juulis ligi 1 600 kahjujuhtumit 32 miljoni krooni ulatuses, võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on hüvitised vähenenud 28 protsenti.

Aasta esimese seitsme kuuga on ERGO Kindlustus hüvitanud kahjusid kokku 319 miljoni krooni ulatuses ehk 9 protsenti vähem kui möödunud aasta sama perioodiga, teatas ettevõte.

Kõige enam ehk 15 miljonit krooni maksis ERGO juulis kaskokahjude korvamiseks, liikluskahjusid korvas selts 11 miljoni ning varakahjusid kokku nelja miljoni krooni ulatuses.

«Vaatamata autokindlustuse turu kokkutõmbumisele tahame jätkuvalt tõsta oma põhiteenuste kvaliteeti,» ütles ERGO juhatuse liige Sergei Vahnitski. «Kui eelmisel aastal muutsime kaskokindlustusturgu tasuta autoabiga, siis sel aastal lisasime esimestena ERGO kaskole tasuta asendusauto õnnetusejärgseks kasutuseks.»

Enim ehk poole võrra vähenesid juulis kodukindlustuse hüvitised, 38 protsendi võrra jäi vähemaks liikluskindlustushüvitisi.

Poole võrra kasvasid aga juulis peamiselt meditsiiniabiga seonduvad reisikahjude hüvitised ja õnnetusjuhtumikindlustuse hüvitised, mida maksti suuremas osas olmetraumade kahjudeks.

Juulis laekus ERGO-le 1700 kahjuteadet, mis on 17 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Tavapäraselt teatati juulis enim kasko- ja liikluskahjudest.

Kõige rohkem ehk neljandiku võrra rohkem teatati kodukindlustuse ja ettevõtete varakindlustuse kahjudest, peamiseks põhjusteks olid veeavariid ning hoovihmade ja äikese põhjustatud kahjud.

Kahjukindlustusmakseid kogus ERGO 2009. aasta juulis 57 miljonit krooni ehk 24 protsenti vähem kui mullu, aasta algusest on kindlustusmakseid kogutud 440 miljonit krooni, mis on neljandiku võrra vähem kui eelmisel aastal sama ajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles