Ragn-Sells üllatab gaasil töötava prügiautoga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaasiauto tankimas.
Gaasiauto tankimas. Foto: Ragn-Sells

Tallinna kesklinnas alustas tööd Ragn-Sellsi ja ühtlasi Eesti esimene gaasil töötav prügiauto.

«Ragn-Sellsi eesmärk on uuendada oma autoparki keskkonnasõbralike autodega,» ütles Ragn-Sellsi ärijuht Agu Remmelg. «Nüüd soetasimegi esimese gaasil sõitva auto ning ootame huviga kontserni katsetuste tulemusi hübriidveokite osas.»

«Võrreldes diiselautoga eraldab uus gaasil sõitev veok keskkonda pea 65 üprotsenti vähem süsinikoksiide ning töötab poole vaiksemalt.»

«Uus auto saab kütusena kasutada ainult kas biogaasi või tavalist maagaasi, millega köetakse ka näiteks maju ja praeahjusid. See tähendab, et uus veok on võimeline kasutama taastuvaid energiaallikaid,» lisas Agu Remmelg.

«Loodusliku gaasiga töötavad veokid on mujal maailmas, näiteks Venemaal, Ukrainas, Valgevenes ja Ameerikas väga populaarsed.»

«Lähiriikidest kasutatakse biogaasi enim Rootsis, kus suur hulk omavalitsusi lubab oma territooriumil töötada ainult gaasil sõitvate veoautode või bussidega,» selgitas Remmelg.

Ragn-Sellsi tulevikuplaanides on gaasil töötavaid veokeid veelgi juurde soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles