Helir-Valdor Seeder: tervitan põllumeeste avaldust

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Marina Puškar

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles Postimees.ee'le, et tal on väga hea meel näha põllumajandusorganisatsioone ühiselt jagamas põllumajandusministeeriumi seisukohti kohaliku toiduainetetööstuse toetamise kohta.

«Me oleme taotlenud 2010. aasta riigieelarvest võimalikult suuri põllumajandustoetuste lisamakseid ehk

top up

'e,» ütles Helir-Valdor Seeder. «Oleme Eesti Talupidajate Keskliidu, Põllumeeste Keskliidu ja Põllumajandus-Kaubanduskojaga siin täielikult ühes paadis ja seda lähtuvalt kahest aspektist.»

«Esiteks on oluline Eesti põllumeeste võrdne kohtlemine vanade ELi liikmesriikide omadega, riigipoolsed lisamaksed ongi siin lubatud võrdse konkurentsivõime saavutamise huvides.»

«Teine väga aktuaalne probleem on praegune raske majanduslik seis, mis takistab Eesti toiduainetetootjatel ELi toetusi ära kasutada, kuna neil on probleeme omafinantseeringutega ehk siis siseriikliku kaasfinantseerimise leidmisega,» jätkas Seeder.

«Seetõttu tuleb riigil antud olukorras maksimaalselt pingutada ja ELi toetusi sisuliselt kaasrahastada,» leidis põllumajandusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles