LKF: liiklusõnnetuste arv vähenes 27,4 protsenti

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinna kesklinnas.
Liiklus Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits.

Tänu vähenenud liiklusõnnetuste arvule on liikluskindlustuse keskmine päevamakse tänavu esimesel poolaastal alanenud 6,6 protsenti, selgub Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) turuülevaatest.

Liiklusõnnetusi registreeriti tänavu esimesel poolaastal 12 906 ehk keskmiselt 71 õnnetust päevas, eelmise aastaga võrreldes vähenes liiklusõnnetuste arv 27,4 protsenti.

Raskete inimvigastustega liiklusõnnetuste hulk kahanes aga veelgi rohkem, 34 protsendi võrra. Kokku oli ränki õnnetusi tänavu esimesel poolaastal 687.

Kui eelmisel aastal oli kindlustuspäeva keskmine maksumus liikluskindlustuses 5,75 krooni, siis tänavu esimesel poolaastal keskmiselt 5,37 krooni.

Liiklusõnnetuste kogukahju langes esimesel poolaastal 319 miljoni kroonini ning keskmine kindlustushüvitis 6 protsenti 24 422 kroonini.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul võib kahjusageduse kahanemine liikluses luua eelduse kindlustushindade languseks ka edaspidi. «Kui mullu esimese 6 kuuga sattus 1000st registreeritud sõidukist liiklusõnnetusse keskmiselt 21, siis tänavu esimesel poolaastal 17,» selgitas Niinemaa.

«Kahjude vähenemise põhjuseks on ühelt poolt väiksem liiklusrikkumiste arv, teisalt aga liikluse kahanenud intensiivsus.»

«Samuti on mitu korda vähenenud uute sõidukite lisandumine Eesti teedele, mida näitab esimest korda kindlustatud sõidukite hulga järsk langus,» lisas Niinemaa.

Kui eelmise aasta esimese 6 kuuga kindlustati esimest korda 22 442 sõidukit, siis tänavu samal perioodil üle 2,5 korra vähem ehk kõigest 8865.

LKF on seaduse nõudel kindlustusandjate poolt asutatud ühing, mille peamiseks ülesandeks on täita liikluskindlustuse garantiifondi rolli ning hallata liikluskindlustuse registrit.

Garantiifond hüvitab kindlustamata või tundmatuks jäänud sõidukite poolt põhjustatud kahjud. Samuti kogutakse vahendeid olukordadeks, kui kindlustusandja ei ole võimeline kannatanute nõudeid rahuldama maksejõuetuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles