Töötukassa esimeheks sai Tarmo Kriis

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulutus töötukassa Rakvere büroos.
Kuulutus töötukassa Rakvere büroos. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna kogunenud töötukassa nõukogu nimetas enda uueks esimeheks Eesti Tööandjate Keskliidu juhataja Tarmo Kriisi, kes oli nõukogu esimees ka aastatel 2006-2007.

Töötukassa nõukogu näeb vajadust keskenduda aktiivsetele tööturumeetmetele ning suurendada Euroopa Sotsiaalfondi poolt toetatava programmi teenuste pakkumist nii tööotsijatele kui ettevõtjatele.


«Soovime leida lahendusi, et töötukassa saaks pakkuda rohkematele inimestele abi töö otsimiseks ja töölesaamiseks,» ütles Tarmo Kriis. «Aktiivsetele tööturumeetmetele mõeldud rahasummad on küll igal aastal suurenenud, kuid kuna tööotsijate arv kasvab jätkuvalt, on raha juurde vaja,»


«Kindlasti on väga oluline ettevõtjate ja töötukassa hea side ja tihe koostöö. Töötukassal on mitmeid ettevõtjatele mõeldud teenuseid, mida kutsume üles kasutama,» lisas ta.


Töötukassa vastkinnitatud aastaplaanis on mitmeid uuenduslikke mõtteid, nagu mobiilne nõustamine ehk töötukassa ratastel, isikustatud koolituskaardi tutvustamine ja testimine ning e-töötukassa edasiarendamine.


Töötukassa esimese poolaasta tulud olid 679,7 miljonit krooni, sealhulgas töötuskindlustusmaksed 479,1 miljonit krooni ja  investeerimistulud 44,5 miljonit krooni.


Töötukassa esimese poolaasta kulud olid 1,5 miljardit krooni, millest töötuskindlustusega seotud kulud moodustasid ligi 1,3 miljardit krooni ning tööturuteenuste ja -toetuste kulud alates käesoleva aasta maikuust 156 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles