UBSi uuring: tallinlane teenib Big Maci poole tunniga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teismelised toidureklaamide meelevallas.
Teismelised toidureklaamide meelevallas. Foto: SCANPIX

Juhtiva finantsfirma UBSi 73 maailma linna puudutava uuringu andmetel edestab Tallinn palgataseme ja palga väärtuse poolest Riiat ja Vilniust ning asetub elukalliduselt 53. kohale.

Ühe kilogrammi leiva väljateenimiseks kulub inimestel Tallinnas keskmiselt 19 minutit, minut vähem kulub sama koguse riisi soetamiseks, nähtub

UBSi uuringust

.



Kui tallinlasel kulub Big Maci hamburgeri teenimiseks 30 minutit, siis inimestel Riias ja Vilniuses kulub selleks üle kümne minuti enam ehk siis vastavalt 42 ja 41 minutit.



Kõige kiiremini ehk 12 minutiga saavad Big Maci kätte Chicago, Tokio ja Toronto elanikud, jakartalane aga peab selleks kulutama ligi 2,5 tundi, täpsemini 136 minutit.



Huvitav ja ülemaailmselt levinud toode, mille väljateenimiseks kuluvat aega uuring samuti kajastab, on iPod nano 8 GB, mille hinna teenib tallinlane välja 39,5 tunniga.



Maailma kõige kallimateks linnadeks osutusid uuringu järgi Oslo, Kopenhaagen ja Genf, palgad on kõige kõrgemad Šveitsis, Taanis ja USAs. Kõrgeimad netopalgad on Zürichis ja Genfis.



Ostukorvi hinda arvestades on odavaimad linnad elamiseks tõenäoliselt Kuala Lumpur, Manila, Delhi ja Mumbai.



Kõige kauem töötavad inimesed Kairos ja Soulis - ümmarguselt 600 tundi aastas rohkem kui lääne-eurooplased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles