Lätis oodatakse poodide pankrotilainet

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õllevalik Läti toidupoes.
Õllevalik Läti toidupoes. Foto: LETA

Sügisel ja talvel ootab ees hulgaliselt jaekaubandusettevõtete pankrotte, usub Läti kaupmeeste liidu president Henriks Danusevics.


Spekulatiivsed investeeringud ning kinnivaraskeemid lennutasid headel aegadel jaekabandusfirmade käibed kõrgustesse ning ettevõtteid tekkis nagu seeni pärast vihma, vahendab LETA Danusevicsi Läti majanduslehele Dienas Bizness öeldut.

Tema sõnutsi peaks jaekaubandusettevõtete käibed kukkuma tagasi 2004. ja 2005. aasta tasemele.

«Ma ei usu, et konkurents suureneks, juba praegu on näha, et ebaprofessionaalsed tegijad surutakse turult välja,» lausus Danusevics, kes usub, et umbes pooled jaemüüjatest ei suuda olelusvõitluses vastu pidada ning on sunnitud turult lahkuma.

Maxima Läti pressiesindaja Ivars Andins lausus, et makromajanduslikul skaalal ollakse madalpunktist juba läbi, kuid mikromajanduslikust vaatenurgast võib olukord sügisel halveneda, sest inimesed kaotavad töö ning ka töötu abirahad vähenevad. Tema hinnangul saavad sügiskuud olema selle kriisi kõige raskemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles