Keskkriminaalpolitsei: rahvusvaheliste rahapesukahtluste korral oleme valmis koostööks

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Kommenteerides Soome ettevõtjate poolt Eesti pangaarvete kaudu teostatud väidetavat rahapesujuhtumit, ütles keskkriminaalpolitsei rahapesu andmebüroo juht Raul Vahtra, et Eesti keskkriminaalpolitsei aitab naabreid sellistel puhkudel oma andmete ja kontaktidega.

Keskkriminaalpolitsei kommunikatsioonibüroo juhataja Kadri Põldaru sõnul on juhtumit puudutav info hetkel liiga üldist laadi, et Eesti-poolsete sammude kohta midagi konkreetsemat öelda.

Samas usub rahapesu andmebüroo juht Raul Vahtra, et kui tegemist on Eestis elavate kurjategijatega ja nende pangakontodega, siis on vastavad kontaktid Eesti keskkriminaalpolitseil olemas ja Eesti pool on valmis koostööks.

«Ma ei saa hetkel pead pakule panna, väites, et asja meie poolt juba uuritakse, aga väga tõenäoliselt on Soome-poolne päring siiski juba tehtud,» ütles Raul Vahtra pressiesindaja vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles