Norras kasvab töötus enim idaeurooplastest meeste seas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halvad ajad ehitussektoris suurendavad tööpuudust Ida-Euroopast Norra läinud meeste seas.
Halvad ajad ehitussektoris suurendavad tööpuudust Ida-Euroopast Norra läinud meeste seas. Foto: Caro / Scanpix

Norra statistikaameti teatel kasvab tööpuudus sisserännanute seas kiiremini kui muu rahvastiku seas. Kõige kriitilisem on olukord Ida-Euroopast pärit meeste hulgas.

Teises kvartalis oli end Norras töötuna arvele võtnud  17 900 sisserännanut, mis on ligi 8500 võrra rohkem kui mullu samal perioodil, vahendas Aftenposten.no.

Kõige enam on töötuse osakaal suurenenud idaeurooplastest meeste hulgas – töötute arv antud grupis ulatub nüüd juba 3270ni.

Statistikaameti kommentaari järgi on selline areng kooskõlas majanduslangusega, mis mõjutab kõige enam ehitussektorit ja osa tööstusest ehk alasid, kus domineerib meestööjõud.

Järsult tõusnud numbritest hoolimata moodustavad Ida-Euroopast pärit töötud kogu Norra töötute armeest vaid kuus protsenti. Teise kvartali seisuga oli seal end töötuna arvele võtnud 68 343 inimest ehk 6,8 protsenti elanikkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles