Kooliremontijad usaldavad üha enam Riigi Kinnisvara AS-i

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi aasta-kaks tagasi kurtsid linnad ja vallad, et Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) pakutav kooliremondiraha ei tule soodsatel tingimustel, on RKAS sõlminud koolide kordategemiseks lepinguid juba 633 miljoni krooni eest, vahendab Eesti Päevaleht.

«See summa näitab, et koolipidajad on hakanud meid nägema oma partnerina, kellega asjaajamine tasub ennast ära,» selgitas RKASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm.

Tänavu suvel tehakse osaliselt või täielikult korda ligi poolsada koolimaja üle Eesti, ligi poolte koolihoonete remontimiseks on omavalitsused pöördunud Riigi Kinnisvara AS-i poole.

Haridus- ja teadusministeeriumiga valmistatakse ette raamlepingut 31 riigikooli korrastamiseks lähiaastatel.

Eesti linnade liidu tegevdirektor Jüri Võigemast lisas, et Riigi Kinnisvara AS-i poolt pakutav on omavalitsustele arusaadavamaks tehtud, seepärast lisandub riiklikku koolide korrastamise programmi rohkem omavalitusi, samas pole paljudel omavalitsustel ka Riigi Kinnisvara AS-ist kasu, kuna seadusega lubatav laenukoormus on lõhki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles