Eestlaste arendatav uus tehnoloogia sai rahasüsti

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Smartdust Solutions arendab tehnoloogiat, mille abil on erinevaid piiririkkumisi võimalik tuvastada senisest palju täpsemalt, äsja allkirjastati rahasüstileping riskikapitalifirmadega WNB Project ja Spring Capital.


Smartdust Solutions on pilootprojektina alustatud koostööd piirivalveametiga ja käimas on ettevalmistused esimese uue toote ekspordiprogrammi käivitamiseks.


Tehnoloogia arendamist alustati 2007.aastal ning ettevõtte käivitamist on toetanud nii Tallinna ettevõtlusamet kui ka EAS koos Kredexiga. Koostöös teaduspartner TTÜ-ga on käsil toetuse taotlemine täiendavate rakendusuuringute teostamiseks.



Smartdust Solutions juhatuse liikme Jaanus Tamme sõnul on tehnoloogia rakendusvõimalused piiramatud

«Selle abil saab muuta ülisuuri traadita andurite võrgustikke tarkadeks, meie igapäevaelu lihtsustavaks süsteemideks. Leiutatud on unikaalne viis, kuidas ühendada väga suurde traadita võrku väga madala energiatarbega olevad sensorid või seadmed. See loob täiesti uued võimalused traadita andmeside sensorite kasutamiseks suurte alade ning objektide jälgimiseks - näiteks linnade ohutuse suurendamiseks, teedel liikluse jälgimiseks, perimeetri turvamiseks või suurte alade kontrollimiseks ja logistika jälgimiseks,» kirjeldas Tamm uut tehnoloogiat.

Projekti rahastanud Eesti investeerimisettevõtete WNB Project ja Spring Capital esindajate sõnul tehti otsus projekti investeerida põhjaliku analüüsi tulemusena.

«Usaldusväärne meeskond, tugev toode ja hästi selge visioon koos tegevuskavaga said meie otsusel määravaks,» sõnas WNB Project juhatuse liige Ivar Siimar.

Projekti teise investori, Spring Capital juhatuse liikme Henri Treude sõnul on eestlaste arendatud tehnoloogial väga tugev potentsiaal.

«Tegemist on äärmiselt laialdase kasutusvõimalusega tehnoloogiaga, millele leiab rakendust sisuliselt kõikjal maailmas. Arendus- ja müügitiim on tugev ja esimene toode on tasemel ning meil on hea meel olla sellise projekti eduka arengu tunnistajaks,» kommenteeris Treude.

2007.aastal asutatud Smartdust Solutions OÜ on Eesti kapitalil tehnoloogiaettevõte, kes arendab uudset traadita sensorite võrgutehnoloogiat. Ettevõtte eesmärgiks on välja arendada globaalselt kasutatav spetsiifiline perimeetri valvamise tehnoloogia, mis tuvastab rikkumisi maksimaalse täpsuse ja efektiivsusega ning seejuures vähendab märgatavalt ka jälgimise kulusid. Ettevõtte asutajad on Tauri Tuubel, Jaanus Tamm ja Jürgo Sören Preden.

WNB Project OÜ on 2007. aastal asutatud riskikapitali ettevõte, mille investeerimisstrateegia näeb ette investeeringuid uuenduslikesse, tugeva kasvupotentsiaali ja juhtkonnaga alustavatesse ettevõtetesse. WNB Project portfellis on täna mitmekülgse regionaalse haardega investeeringuid sh kaks projekti koostöös Eesti Arengufondiga Eestis. Ettevõtte asutajad ja partnerid on pikaajaline strateegilise juhtimise kogemusega Ivar Siimar ja Guido Kundla.

Spring Capital on 2008. aastal asutatud investeerimisettevõte, mis paigutab vahendeid väiksematesse ning keskmise suurusega, riskikapitali vajavatesse projektidesse. Firma lisab väärtust pakkudes nii finantstuge kui oskusteavet. Spring Capitali fookuses on tugeva äriplaani ning juhtkonnaga projektid. Ettevõtte juhataja, Henri Treude, omab pikaajalist strateegilise juhtimise kogemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles