Eksperdid näevad märke majanduse stabiliseerumisest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahti Asmann.
Ahti Asmann. Foto: Mihkel Maripuu

Teise kvartali 16,6-protsendiline majanduslangus on küll viimase pooleteise aastakümne rängim number, kuid hullemat kartnud eksperdid näevad siiski esimesi lootuskiiri majanduse stabiliseerumisest, teatas

ERR Uudised

.

«Majandus on kohanenud kiiremini ja see on hea uudis,» rääkis SEB juhatuse esimees Ahti Asmann «Aktuaalsele kaamerale». «Tundub, et paljud ettevõtted on esialgsest šokist üle saanud, on võtnud arvesse, et need ongi need uued olud, suutnud tööd mõnevõrra ümber korraldada ja on suutnud kohaneda.»

Langusnumber on ränk ka seetõttu, et võrdlusbaasiks on mullune teine kvartal, mil üleilmne majanduskrahh oli veel olemata, kuid jooksvalt kahanes ettevõtete majandustegevus teise kvartali jooksul 3,7 protsendi võrra, mis on märksa leebem number kui paaril eelneval kvartalil.

«Selles mõttes on kvartaalseid numbreid isegi olulisem vaadata, on täiesti võimalik, et kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga majanduslangust enam ei tulegi,» rääkis Asmann. «Suurem kukkumine on tegelikult möödas, mis me praegusel hetkel räägimegi, on et natukene võib-olla majandus kukub, võib-olla stabiliseerub, pigem peaks mõtlema, kuidas saavutada uut kasvu."

Statistikaameti andmeil on languse eestvedajaiks jätkuvalt hulgikaubandus, pangandussektor ja tööstus, kuid mullu alanud tööstustoodangu kiire langus on tänaseks peatunud ning tööstusettevõtted usuvad, et hullem võib peagi selja taga olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles