Valga, Wõro ja Vastse-Kuuste lihatööstused ühinesid Atria Eesti AS-ks

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihatööstus.
Lihatööstus. Foto: Egert Kamenik

Atria Eesti ASi tegevjuhi Kaido Kaare sõnul on muutused äriregistris juba toimunud.


«Muudatus puudutab eelkõige meie koostööpartnereid, lõpptarbija jaoks jääb kõik samaks ning kaubamärgid Wõro, Vastse-Kuuste ning Maks & Moorits jäävad võrdselt alles,» märkis Kaare.



«Igal kaubamärgil on oma kindel fookus - Maks & Moorits keskendub värskele, Vastse-Kuuste hinnaklassilt kallimatele ja suurema lihasisaldusega lihatoodetele, sh sinkidele ning Wõro tootevalik on kõige laiem, olles suunatud kõige suuremale tarbijaskonnale,» lausus Kaare.



Kaare sõnul on kontsern koondanud lihalõikuse ja tapatsehhi Valgasse ning sügisel on plaanis uute kaubagruppide tootmine Vastse-Kuuste tehases.



Atria omandas möödunud aasta juunis ASi Wõro Kommerts ja ASi Vastse-Kuuste Lihatööstused. Valga Lihatööstus kuulub alates 2005. aastast Läänemere suurima lihatööstuskontserni Atria Grupp koosseisu.



Atria on Lõuna-Eesti üks suuremaid tööandjaid, kontserni Valga, Võru ja Vastse-Kuuste lihatööstustes ja seafarmides töötab kokku 750 inimest.



Atria omab Eesti lihatoodete turust ligi neljandiku. Atria Eesti ettevõtted kasutavad oma lihatoodetes Eestis kasvatatud sealiha - Atria viies seafarmis kasvab kokku 65 000 siga. Atria Valgas asuva tapatsehhi võimsus ulatub umbes 800 loomani päevas.



Atria kontserni käive oli mullu Skandinaavias, Venemaal ja Balti riikides kokku 1,4 miljardit eurot.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles