Kaur Parve: raha ümberjagamiseks jääb üha vähem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Majandusekspert Kaur Parve ütles, et II kvartali majanduslanguse number näitab, et kui mõned teenivad varasemaga võrreldes samapalju, siis keegi peab teenima palju vähem ja et täna on palju vähem raha ümber jagada kui aasta tagasi.


«Kas majanduslangus on 15, 20 või 25 protsenti, pole praegu eriti tähtis. Samamoodi pole tähtis see, kas SKT väheneb Leedu-Lätiga võrreldes rohkem või vähem. Seda, et olukord on poliitiliselt ohutute võtetega parandamiseks liiga halb, adutakse Eestis juba pea pool aastat,» lausus Parve.

Tema sõnul avaldati täna vaid üks olukorda iseloomustav arv, mille põhjal ei ole võimalik teha praktiliselt mingeid järeldusi Eesti elanike edasise käekäigu suhtes. «Küll aga peaks otsustama volitatud inimestel nüüd olema lõplik kinnitus, et eesti elanikud suudavad täna teenida palju vähem raha kui varem,» nentis ta.

Parve sõnul on praegu tähtis, millise hoiaku poliitilised otsustajad võtavad. «Otsustajatel on tavaliselt teatud ootused. Kui kinnitust leidnud olukord vastab kasvõi enam-vähem ootustele, siis on mõjusad otsused väga visad tulema. Täna pidi saabuma ilmutus «pisut väiksem kui Lätil-Leedul» ja selline ilmutus saadi,» selgitas ta.

Parve sõnul on üsna tõenäoline, et ootuse täitumise rõõm varjutab vähemalt mõneks ajaks mure hättasattunud elanike pärast. Mis omakorda tähendab, et mõjusaid poliitilisi otsuseid lähikuudel vaevalt tuleb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles